top of page

Hoe helpen wij leerlingen nog meer?

Pluspunt staat voor progressie en pro-activiteit. Dat wilt zeggen dat we voortdurend bezig zijn met de beste mogelijkheden aan te bieden voor zowel leerlingen als docenten. Dankzij onze jonge mindset en tegelijkertijd een goede ervaring met het begeleiden en coachen van leerlingen kunnen we naast onze Examentrainingen, Huiswerkbegeleiding en Bijspijkertrainingen nog op veel andere manieren helpen. 

Doormiddel van persoonlijke bijles en coaching en interactieve workshops als "Leren leren" en "Leren plannen" helpen we leerlingen van alle leeftijden op allerlei vlakken en proberen we ze skills en methodes mee te geven die ze op die lange termijn zullen toepassen. 

Ook de overstap van het basisonderwijs naar het VO en van het VO naar het Hoger Onderwijs vinden we zeer belangrijk. Onze trainers staan daarom klaar voor leerlingen om ze te begeleiden hierin, doormiddel van interactieve voorlichtingen waar eigen ervaringen, obstakels en successen worden meegegeven.

Onze mogelijkheden:

 • Zomerschool

 • Lenteschool

 • Persoonlijke bijles

 • Doorstroom begeleiding

 • Hulp bij leerachterstanden

 • Leren leren en leren plannen

 • Interactieve workshops

 • Persoonlijke coaching

Doorstroming

Leerlingen die van het basisonderwijs naar het VO doorstromen maken een grote verandering mee. Ook spelen profielkeuze en de overgang naar het HBO of WO een grote rol. Bij Pluspunt zijn we er voor die leerlingen en helpen we ze graag met deze sleutelfases!

Vertrouwen

Vaak is de sleutel voor veel leerlingen het vertrouwen wat ze in zichzelf hebbenOnze trajecten en trainingen zijn volledig gericht op de leerlingen en hoe zij het best mogelijke resultaat kunnen behalen. Dit proberen wij door onze kennis over te dragen en extra vertrouwen mee te geven.

Plannen en leren

Leerlingen helpen met plannen en hoe ze het beste hun dag- en week werkdruk kunnen aanpakken. Samen met elke leerling wordt een persoonlijk plan opgesteld.

Persoonlijke coaching

De behoefte van leerlingen om persoonlijk geholpen te worden komt steeds vaker naar boven. Daarom zijn we bij Pluspunt altijd volledig gericht op de persoonlijke wensen van elke leerling en hoe wij onze methodes daarop kunnen aanpassen.

Hoe helpen wij scholen?

Naast onze focus op leerlingen staan wij natuurlijk altijd klaar om de werkdruk van docenten te verlichten. Hierbij zetten we een een sterke nadruk op het ondersteunen van docenten en niet hun taak of werk overnemen. Onze ondersteunende rol kan bestaan uit simpelweg (examen)surveillance, hulp bij lesvoorbereiding of uitvoering en tijdelijke opvang van uitgevallen lessen. 

Ook hier is samenwerking de belangrijkste sleutel tot succes. Een sterke communicatie en duidelijke rolverdeling zal ervoor zorgen dat docenten zich gesteund voelen, terwijl wij merken een echte bijdrage te leveren.

Voor scholen:

 • Docent ondersteuning

 • Surveillance bij toetsen en examens

 • Compleet persoonlijke dienstverlening

 • Nauwe samenwerking voor de beste resultaten

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u de mogelijkheden bespreken voor uw school?

bottom of page