top of page

Onze huiswerkbegeleiding

Om de leerlingen gedurende het schooljaar genoeg ondersteuning te kunnen geven, bieden wij ook huiswerkbegeleiding aan. Dit vindt op school zelf gegeven, na die reguliere lessen. Onze trainers staan een aantal vaste dagen in de week klaar om de leerlingen die daar behoefte aan hebben te helpen. We bieden huiswerkbegeleiding voor verschillende jaarlagen en vakkenclusters aan. Doormiddel van vakkenclusters kunnen we binnen dezelfde tijd met meerdere vakken helpen. Een vakkencluster wordt bepaald samen met mentoren en de schoolleiding om op die manier onze dienst zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen van de school en de leerlingen. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat we de lessen niet overnemen, enkel aanvullen. 

Door persoonlijke aandacht met ervaring en kennis te combineren zorgen we dat de leerlingen meer vertrouwen krijgen in hun eigen kunnen. In grote klassen kunnen helaas niet alle vragen beantwoord worden en is er ook niet altijd ruimte voor persoonlijke aandacht. We hanteren kleine groepen, bij een grote vraag naar een bepaald cluster zetten wij meerdere trainers in. Door de reguliere lessen aan te vullen met naschoolse huiswerkbegeleiding waar de leerlingen zelf voor kunnen kiezen zijn er veel mogelijkheden om te groeien. 

Welke vakken?

Aardrijkskunde

Bedrijfseconomie

Biologie 

Duits

Economie 

Engels

Frans

Geschiedenis

Natuurkunde

Nederlands 

Scheikunde

Wiskunde A 

Wiskunde B

In het kort

  • Dagelijkse mogelijkheid voor leerlingen om naar de huiswerkbegeleiding te komen.

  • Het wordt gegeven op de eigen school, zo zijn leerlingen in een vertrouwde omgeving.

  • Een rustige werkomgeving waar veel ruimte is voor vragen.

  • Ervaren trainers staan elke werkdag voor de leerlingen klaar!

De Pluspunten

  • Kleine klassen waardoor er veel tijd is voor vragen

  • Rustige en prettige leeromgeving voor leerlingen om te werken aan schoolwerk

  • Vrije inloop tijdens de huiswerkbegeleiding 

  • De trainers zijn ervaren en enthousiaste WO-studenten die een studie volgen die aansluit bij het vak

Zo ziet de huiswerkbegeleiding er uit

Tijdens de huiswerkbegeleiding is de trainer actief bezig met het helpen van de leerling. De scholieren kunnen hun huiswerk komen maken en gaandeweg vragen stellen, ze kunnen daarnaast ook met doelgerichte vragen naar de huiswerkbegeleiding komen. Er wordt gezorgd voor een ontspannen en rustige werkomgeving, zodat iedereen zich prettig voelt en geconcentreerd kan werken. 

Ook is het mogelijk om bij veel vragen om ze van tevoren in te sturen, zodat de trainer zich kan voorbereiden en efficiënter te werk kan.

Doormiddel van een persoonlijk leerplan en een goede coördinatie met vakdocenten en mentoren weten onze trainers wat d leerlingen moeten doen en wat zowel hun lange en korte termijn doelen zijn. Op die manier deelt de trainer de huiswerkbegeleiding in. Aan het einde van de dag wordt samen geëvalueerd hoe er is gewerkt en wat er de volgende training besproken zal worden. Op deze manier wordt de progressie bijgehouden en wordt er gestructureerd naar doelen toe gewerkt.

Image by Le Wagon.jpg

Wie geeft onze trainingen?

Onze trainers hebben stuk voor stuk een bovengemiddelde score behaald voor de vakken waarin ze huiswerkbegeleiding geven. Alle trainers zijn dus ‘experts’ in hun eigen vakgebied. De trainers weten zelf wat knelpunten waren in hun eigen tijd op de middelbare school, ze proberen deze voor de huidige leerlingen eenvoudiger te maken. Ze hebben ervaring met het beantwoorden van vragen en het omgaan met leerlingen. Zo zorgen we dat de leerlingen in goede handen zijn en ze dat extra stukje vertrouwen krijgen om zelf vragen te stellen en zo beter de stof onder de knie te krijgen. ​

Waar geven we onze trainingen?

De huiswerkbegeleiding vindt plaats op de eigen school. Na de lessen kunnen er klaslokalen speciaal voor de huiswerkbegeleiding worden ingeroosterd. Elke week zullen dezelfde vakkenclusters in hetzelfde lokaal gegeven worden. Dit zorgt voor overzicht en duidelijkheid naar de trainers en de leerlingen toe. Samen met de school zullen we een rooster maken en dit communiceren met de trainers en de leerlingen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

bottom of page