top of page

Onze examentrainingen

De examenperiode is ieder jaar weer een stressvolle periode voor veel leerlingen. Zeker in de huidige situatie zijn er leerlingen die achterlopen, extra hulp nodig hebben, of wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Onze examentrainingen zorgen voor een duidelijke voorbereiding voor Havo en VWO leerlingen, waarbij onze trainers alle stof voor het CE in twee dagen bespreken en oefenen! De leerling krijgt dan niet alleen een 'helicopter-view' van alle belangrijke stof, maar weet ook waar nog aan gewerkt moet worden. We worden door leerlingen met een 4,7 / 5,0 beoordeeld.

Ervaren Pluspunt-trainers kunnen uw leerlingen klaarstomen voor bijna ieder examenvak. Mochten er specifieke wensen zijn vanuit de school, kunnen wij hier ook in voorzien. We gaan niet voor een "one-size-fits-all' aanpak, maar denken juist graag mee met u.

Welke vakken?

Aardrijkskunde

Bedrijfseconomie

Biologie 

Duits

Economie 

Engels

Frans

Geschiedenis

Natuurkunde

Nederlands 

Scheikunde

Wiskunde A 

Wiskunde B

In het kort

  • Alle stof voor het Centraal examen wordt behandeld in twee dagen

  • De trainers zijn ervaren en enthousiaste WO-studenten die een studie volgen die aansluit bij het vak

  • De trainingen kunnen worden aangepast aan specifieke wensen vanuit de school

  • We werken resultaatgericht. Zo is de leerling optimaal voorbereid op het CE.

De Pluspunten

  • Leerlingen die behoefte hebben aan extra ondersteuning worden geholpen door ervaren trainers

  • Onze aanpak heeft resultaat opgeleverd sinds 2017

  • We gaan graag in overleg over specifieke wensen vanuit de school of leerlingen. Zo zijn de trainingen het meest effectief!

Waar geven we onze trainingen?

De trainingen vinden gewoon plaats op de eigen school, in een vertrouwde omgeving voor de leerling. De trainingen vinden dan plaats in bijvoorbeeld de Meivakantie, of de weekenden in maart en april. De meeste trainers geven training op de school waar ze zelf ook op zaten. Dit zorgt voor extra vertrouwen naar de trainer toe en geeft de trainer zelf ook een fijner gevoel. Bovendien is de trainer al bekend met de lesvorm, het gebouw zelf en de algemene cultuur. Allemaal pluspunten!

Examentraining gedurende het hele jaar!

Naast trainingen voor het CE, kunnen wij ook voorzien in doelgerichte SE trainingen. Zo krijgt de leerling gedurende het jaar begeleiding op de momenten wanneer het er écht om gaat. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een traject waarbij leerlingen in de herfst- en kerstvakanties de mogelijkheid krijgen om de SE-stof te trainen en in de meivakantie het hele examenprogramma doorlopen. Geïnteresseerd in een maatwerk-traject? Neem dan contact met ons op!

NIEUW!

iStock-507071472-2.jpg

Zo ziet een examentraining dag er uit

Aan het begin van de training zal de trainer zich altijd even voorstellen en wat vertellen over zijn of haar achtergrond: studies, interesses, maar ook waar ze zelf moeite mee hadden tijdens hun examenperiode. De leerlingen vertellen ook even kort waar ze moeite mee hebben. 

Daarna kan de training echt beginnen. De trainingen zijn overzichtelijk ingedeeld aan de hand van de domeinen voor het specifieke vak. Deze zijn terug te vinden in de syllabus van het examen. De trainer werkt in blokken per domein. Zo zal er bijvoorbeeld eerst een theoretische uitleg plaatsvinden over domein Markt van economie. Daarna wordt er samen met de leerlingen een opgave uitvoerig doorgenomen. Uiteindelijk worden de leerlingen zelf aan het werk gezet met enkele opgaven. Er is dus veel afwisseling tussen luisteren, actief meedoen en zelf aan het werk gaan. Uiteraard is er ook altijd de mogelijkheid om vragen te stellen!

Tussendoor is er genoeg mogelijkheid voor pauzes, om de concentratie te bevorderen. 

Wie geeft onze trainingen?

De trainingen worden voornamelijk gegeven door universitaire studenten. Onze criteria zijn dat:

- De trainer zelf bovengemiddeld scoorde op zijn of haar examen voor het vak

- De trainer momenteel een studie volgt die in dezelfde richting is als het vak

- De trainer de stof enthousiast en met passie kan overbrengen

Zo hebben we bijvoorbeeld Econometrie studenten die Wiskunde B geven, Biomedische wetenschap studenten die Biologie geven, en International Business studenten die Bedrijfseconomie geven.

Naast de academisch bewezen skills die onze trainers in huis hebben, moeten ze ook beschikken over goede sociale en communicatieve skills. Door te beschikken over een goede balans op deze twee gebieden excelleren onze trainers in het overbrengen van kennis en het vertrouwen bij leerlingen te laten groeien. 

student Writing

Benieuwd naar de mogelijkheden?

bottom of page