top of page

Onze SE trainingen op Pieter Nieuwland College

Het examenjaar is voor de meeste leerlingen een stressvol jaar. Zeker in de huidige situatie zijn er leerlingen die achterlopen, extra hulp nodig hebben, of wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Onze trainingen zorgen voor een duidelijke voorbereiding voor Havo en VWO leerlingen, waarbij onze trainers alle stof voor in een dag bespreken en oefenen! De leerling krijgt dan niet alleen een 'helicopter-view' van alle belangrijke stof, maar weet ook waar nog aan gewerkt moet worden. We worden door leerlingen met een 4,7 / 5,0 beoordeeld. Ervaren Pluspunt-trainers kunnen je klaarstomen voor bijna ieder examenvak.

Momenteel bieden wij SE trainingen aan voor in de kerstvakantie op het Pieter Nieuwland College. Leerlingen kunnen tot maximaal drie trainingen boeken, waarvan het Pieter Nieuwland College maximaal een training vergoed (bij volledige aanwezigheid). Klik hieronder verder om te boeken!

iStock-507071472-2.jpg

Welke vakken?

Bedrijfseconomie

Biologie 

Economie 

Natuurkunde

Scheikunde

Wiskunde A 

Wiskunde B

In het kort

  • Alle stof voor je schoolexamen wordt behandeld in één dag in de kerstvakantie

  • De trainers zijn ervaren en enthousiaste WO-studenten die een studie volgen die aansluit bij het vak

  • We werken resultaatgericht. We zorgen voor een optimale voorbereiding en voldoende afwisseling tussen oefening en theorie.

De Pluspunten

  • Leerlingen die behoefte hebben aan extra ondersteuning worden geholpen door ervaren trainers

  • Onze aanpak heeft resultaat opgeleverd sinds 2017

  • We gaan graag in overleg over specifieke wensen vanuit de school of leerlingen. Zo zijn de trainingen het meest effectief!

Waar geven we onze trainingen?

De trainingen vinden gewoon plaats op de eigen school, in een vertrouwde omgeving voor de leerling. Trainingen hebben doorgaans 4 - 10 leerlingen, zodat persoonlijke aandacht gegarandeerd is. 

Zo ziet een examentraining dag er uit

Aan het begin van de training zal de trainer zich altijd even voorstellen en wat vertellen over zijn of haar achtergrond: studies, interesses, maar ook waar ze zelf moeite mee hadden tijdens hun examenperiode. De leerlingen vertellen ook even kort waar ze moeite mee hebben. 

Daarna kan de training echt beginnen. De trainingen zijn overzichtelijk ingedeeld aan de hand van de hoofdstukken die staan aangegeven in het PTA. De trainer werkt in blokken per hoofdstuk en thema. Daarna wordt er samen met de leerlingen een opgave uitvoerig doorgenomen. Uiteindelijk worden de leerlingen zelf aan het werk gezet met enkele opgaven. Er is dus veel afwisseling tussen luisteren, actief meedoen en zelf aan het werk gaan. Uiteraard is er ook altijd de mogelijkheid om vragen te stellen!

Tussendoor is er genoeg mogelijkheid voor pauzes, om de concentratie te bevorderen. De training duurt van 10:00 tot ca. 16:00

Wie geeft onze trainingen?

De trainingen worden voornamelijk gegeven door universitaire studenten. Onze criteria zijn dat:

- De trainer zelf bovengemiddeld scoorde op zijn of haar examen voor het vak

- De trainer momenteel een studie volgt die in dezelfde richting is als het vak

- De trainer de stof enthousiast en met passie kan overbrengen

Zo hebben we bijvoorbeeld Econometrie studenten die Wiskunde B geven, Biomedische wetenschap studenten die Biologie geven, en International Business studenten die Bedrijfseconomie geven.

Naast de academisch bewezen skills die onze trainers in huis hebben, moeten ze ook beschikken over goede sociale en communicatieve skills. Door te beschikken over een goede balans op deze twee gebieden excelleren onze trainers in het overbrengen van kennis en het vertrouwen bij leerlingen te laten groeien. 

student Writing

Benieuwd naar de mogelijkheden?

bottom of page